Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Een menstruatiecup is

makkelijk - veilig - modern - ecologisch - hygiënisch - voordelig
 

 

Een menstruatiecup is een herbruikbaar kuipje, gemaakt van medisch siliconen, die je in je vagina draagt, net als een tampon. Het verschil is, dat een menstruatiecup bloed opvangt, in plaats van absorbeert. Bovendien kunnen er door het gladde oppervlak geen bacteriën aan de cup blijven plakken. Het resultaat is een hygiënisch product, dat het interne vaginale milieu onaangetast laat.


Een menstruatiecup is een veilig product. Het bevat geen latex of giftige stoffen. Het is dus zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergiën. Een menstruatiecup laat geen pluisjes achter, zoals een tampon wel zou kunnen doen. Tampons veranderen ook de pH van de vagina, wardoor het immuunsysteem daar ter plekke wordt aangetast. Dit is niet het geval bij een menstruatiecup.


Een menstruatiecup werkt heel makkelijk. Je hoeft hem maar 2-5 keer per dag te verschonen, afhankelijk van de hevigheid van je menstruatie. Je kunt hem zelfs tot 12 uur achter elkaar in laten! Dit is vooral handig wanneer je op je werk bent, of een actief leven hebt. Want ook tijdens het sporten en zwemmen kun je de cup gewoon inlaten.


Een menstruatiecup is heel voordelig. Wanneer je goed voor je cup zorgt, kun je 2-10 jaar dezelfde cup gebruiken. En gezien wat je elke maand kwijt bent aan wegwerpproducten voor je menstruatie, heb je een cup na 6 maanden al gratis!


Het gebruiken van een menstruatiecup is milieuvriendelijk. Je hebt namelijk geen afval meer. Een vrouw gebruikt in haar leven gemiddeld 10.000 tampons! Wanneer je een menstruatiecup gebruikt, zorg je dus voor minder afval op de wereldwijde afvalberg.
 
 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan persoonlijke gegevens op zoals omschreven in onze privacyverklaring