Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Hoe meet je de hoogte van je baarmoedermond?

Om de juiste menstruatiecup te kiezen zijn er een heel aantal criteria. Van belang zijn of je maagd bent of niet, of je bevallen bent of niet, of je smal of breed gebouwd bent, hoe sterk je bekkenbodemspieren zijn, én hoe hoog je baarmoedermond zit. 

Hoe je nu de hoogte van je baarmoedermond weet, is de vraag die ik het meest krijg. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: opmeten! Je kunt dit het beste doen tijdens je menstruatie, omdat je baarmoedermond dan vaak lager ligt dan wanneer je niet ongesteld bent. 

Om je baarmoedermond te kunnen voelen, kun je het beste een ontspannen houding aannemen, bijvoorbeeld zittend op het toilet, of staand met een voet op je toilet- of badrand. Was eerst je handen en breng daarna je wijsvinger of middelvinger naar binnen. 

Je baarmoedermond voelt qua hardheid een beetje aan als het puntje van je neus, maar de vorm heeft iets weg van een klein donutje, met een gaatje in het midden. De baarmoedermond ligt niet bij iedereen mooi in het midden van de vagina. Het kan zijn dat je baarmoeder wat gekanteld is, en dat je baarmoedermond dus meer aan de zij-, achter- of voorkant van je vagina zit.

Breng je vinger zover mogelijk naar binnen, tot je je baarmoedermond voelt. Kijk en voel hoe ver je vinger naar binnen zit. Wanneer je je vinger weer verwijderd hebt, kun je nameten met een lineaal hoe ver je naar binnen kon. Deze lengte kun je vergelijken met de lengtes van de verschillende cups die te koop zijn. Let hierbij puur alleen op de hoogte van de cup, zonder het steeltje. Het steeltje kun je namelijk nog afknippen, en hoeft niet helemaal binnenin je vagina te passen.

Nu je de hoogte van je baarmoedermond weet, kun je makkelijk zien welke cups bij jou zullen passen en welke niet!

          Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Hierbij worden persoonlijke gegevens opgeslagen zoals omschreven in onze privacyverklaring. Wij zullen nooit misbruik maken van je gegevens!